Sorslevelek Blog

Merj végre kérni, kapni és tanuld meg megköszönni!

2017. május 02. - lukacszoli

A kutya fáját!

Hol is kezdjem. Megint eltelt egy év azóta, hogy hajtogatod:

Majd holnap, majd holnap, ráérek arra még.

Aztán pedig csodálkozol, hogy miért nem kaptad még meg, amire vágy. Tudod, semmi sincs, ingyen, tenned kell érte.

Jézus ingyen gyógyított, miért nincs ingyen a gyógyítás, miért nem kapunk meg mindent azonnal. Csak itt és csak most, csak neked. Légyszi légyszi légyszi. Hát nem, tudod, ez nem így működik. Mindennek megvan az ára. Nem csak a szolgáltatásnak, amit igénybe veszel, hanem annak is, amit magadnak teremtesz.

Vágysz valamire? Szuper! A jó hírem, hogy elérheted, megteremtheted. Az isteni energiák, mennyei szférák, szellemi szintek energiái boldogan létre fogják hozni mindazt, amit szeretnél megkapni. Ezért azonban tenned kell. Legalább annyit, hogy kérsz. És persze meg is fogalmazod, hogy mit.

dog-making-it-rain-960x540.jpg

Legyek boldog? Legyek gazdag? Legyek karcsú?

Zseniális ötlet, de gondolom nem árulok el azzal túl nagy titkot, hogy rajtad kívül még néhány milliárd ember ugyanerre vágyik. Biztosan jól meg van fogalmazva az a cél, ami lényegében mindenkire érvényes és semmilyen konkrétumot nem tartalmaz? Hát nem. Ez legalább olyan balgaság, mint amikor elmész az étterembe és az étlappal a kezdben vered az asztalt, mert még mindig nem érkezett meg az étel. Nem elég, hogy éhes vagy. Az sem elég, hogy enni szeretnél. A lehetőség a kezedben van, vedd hát kezedbe a sorsodat.

Vedd észre, hogy az étlap már nálad van.

Vedd észre, hogy a pincér a rendelésedre vár.

Vedd észre, hogy bármit kérhetsz, amit szeretnél.

Vedd észre, hogy az étlapon a kedvenc ételeid és italaid szerepelnek.

Vedd észre, hogy az egész étterem a te boldogságodért jött létre.

Vedd észre, hogy kérés nélkül nem lesz ebéd.

Vedd észre, hogy az ebéded nem a semmiből jön létre.

Emberek, állatok, növények, égi és földi energiák dolgoznak meg érted. Gondolj csak bele, mennyi csodálatos teremtésnek kellett megvalósulnia ahhoz, hogy a párolt alma a tányérodba kerülhessen. Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld azonban puszta és üres volt, sötétség borított még mindent, Isten lelke lebegett a vizek fölött.

Ám Isten szólt, vedd észre, halld meg! Legyen világosság! És lett világosság. Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől.

Erről van itt szó kérem, végre témánál vagyunk. Még a nappal és az éjszaka sem magától történik. Isten hozta létre, ő teremtette ebbe a világba. És ő gondoskodik a teremtett világai működéséről, üzemeléséről is. Még ez sincs ingyen. Teremtő szándék, energia, szeretet és gondolkodás van benne.

Azt is figyeld meg, hogy amikor kérsz, Isten jobban tudja majd, mit teremtsen neked. Őt pedig a szeretet vezérli, ezért csak azokat valósítja majd meg a világodban, ami az egyensúly, béke és boldogság felé vezet téged. Arról nem ő tehet, ha a teremtéseidben negatív álmokról mesélsz neki.

Hiszen nem Isten tehet arról, hogy negatívan és hiányosan fogalmazod meg a gondolataidat. Történt egy kedvezőtlen esemény és te azonnal magadat okolod? Meglátsz egy szép házat és nem azt mondod, hogy szép, hanem azt, hogy de szar. Meglátsz egy jó autót és viccesen azt mondod, milyen rossz neki. A barátod utazásra indul és te kéz- és lábtörést kívánsz neki? Isten úgy látja majd, hogy te tényleg ezt szeretnéd, hiszen ezt mondod, ezt gondolod és ezt is éled.

Mi a teendő tehát?

Gondolkodj, könyörgöm, gondolkodj!

Gondold át végre, mire is vágysz pontosan. Fogalmazd meg részletesen. Vázold fel az utat, ami mentén meg fogod valósítani. Értsd meg, miért is fontos ez számodra. Gondolkodj azokon a rendezőelveken, lehetőségeken, kereszteződéseken és próbatételeken, amiken keresztül eljutsz majd a vágyott eredményig.

Több pénzt szeretnél? Mondd meg pontosan, hogy mennyit, mire és hogyan.

Fogynál? Inkább mondd azt, hogy egészségesen és kiegyensúlyozottan élek, az ideális testsúlyomon.

Leszoknál a cigiről? Inkább mondd azt, hogy egészségesen és kiegyensúlyozottan élek.

Vágysz egy új társra? Gondolkodj azon, hogyan válhatsz nyitottá ahhoz, hogy megismerd és befogadhasd őt az életedbe.

Közben egy pillanatra se felejtsd el, hogy mindennek megvan az ára. Amikor kapsz valamit, fejezd ki a háládat érte. A gyógyítás ingyen van, a tudás, az idő és a feltételek megteremtése viszont nem. Úgy gondolod, hogy a rendelő, kezelő, a tanfolyamok, az adók, az üzemelés, fizetések, a gyógyító reggelije és cipője ingyen van? Talán te ingyen dolgozol a munkahelyeden? Ugyanez érvényes a szellemi energiákra is. Köszönd meg az almának, hogy a te szádban teljesíti be életfeladatát. Köszönd meg Istennek, hogy megteremtette őt. Köszönd meg a földnek, napnak, esőnek, méheknek, a kertésznek, fuvarosnak, zöldségesnek és a folyamat minden egyes szereplőjének, hogy hozzásegített téged ehhez.

Az alma nem pusztán alma.

my_first_oe_1114843020_perfect_apple.jpg

Az alma évmilliók evolúciójának és teremtésének eredménye. Számtalan élőlény, teremtő energia és természeti erő szorgoskodott azon, hogy megszülessen.

Tiszteld ezt.

Tiszteld magadat.

Adj hálát a napért.

Törekedj a jóra, szépre.

Békében, szeretetben éld a napjaidat.

Amikor vágy valamire, kérd szépen. Miután pedig megkaptad, köszönd meg és adj hálát érte.

Szeretettel,
Lukács Zoltán Gábor
Sorslevelek

A bejegyzés trackback címe:

https://sorslevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5412475473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása