Sorslevelek Blog

Mitől függ, hogy megvalósul-e az, amit a pálmaleveledben hallasz?

2017. február 18. - lukacszoli

Sokak sorslevelét tolmácsoltam, számos felolvasáson vettem részt, a vendégeinktől visszajelzések százait kaptuk. Az a tapasztalatom, hogy a legtöbbeknél pontosan megvalósul az az életút, ami a pálmalevélen szerepel. A legtöbben válaszokat és megoldási lehetőséget kapnak az életük nagy kérdéseire. A levél megmutatja azt az életutat, ami ideális és reális számunkra. Az a sorsfeladat jelenik meg rajta, ami a lehető legjobb, amit elérhetünk ebben az életben. Azaz nem irreálisan nagy és távoli, de nem is az, ami sült galambként fog a szánkba repülni.

img_3773_medium.JPG

Levélköteg a tiruvavaduturaji könyvtárban

Ahhoz, hogy a helyén kezelhessük a pálmalevelek üzenetét, nagyon fontos megérteni, hogy ez nem egy kőbe vésett jövő. Amit a leveledről hallasz, nem az életed kazettája lejátszva. Ez nem jövendőmondás és nem is jóslás. Ez az az életút, amit megvalósíthatsz, a legjobb, amit kihozhatsz magadból. Ez persze nincs ingyen, tenni kell érte. Olyan ez, mint egy edzésterv. Hiába van bérletem a konditerembe, attól még egy grammal sem leszek izmosabb. Ahhoz, hogy fejlődhessek, újra és újra el kell majd járnom az edzésekre. És ha szeretnék tartós eredményt elérni, nem elég az életem egy pontján változtatni, hanem rendszerben kell gondolkodni. A sikeres életmódváltás több tényezőből áll. Mozgás, étkezés, megfelelő napirend, pihenés, a stressz csökkentése, és így tovább, te is hozzá tudnál írni még legalább húsz dolgot.

A pálmaleveled tehát megmutatja azokat a lehetőségeket, amikkel élve elérheted azt a célt, megvalósíthatod azt a feladatot, amiért megszülettél, amiért a lelked a Földre jött. Rendszeresen mondják a vendégek a felolvasás végén, hogy megerősítést kaptak arra, amit már éreztek belülről. A gondolataikban ott voltak ezek a tervek és erre az útra vágytak. Most pedig felolvasták nekik, hogy igen, jó az irány és megvan hozzá az áldás és a támogatás.

A felolvasás végén mindenki kap házi feladatot a leveléről. Ezt púdzsának hívjuk, szertartást, lelki munkát jelent. Olyan imák, mantrák, meditációk, karitatív feladatok, amiket elvégezve sokat könnyíthetünk a sorsunkon.

Mindenkinek vannak blokkjai. A levelek nyelvezetében ennek három jellemző oka szokott lenni.

  • Valamelyik korábbi életünkből magunkkal hozott tettünk karmikus hatása.
  • A jelenlegi életünk tettei
  • Kedvezőtlen energetikai mező, hátráltató bolygóállások

Többek visszajelzésében szerepelt, hogy úgy érezték, egy védikus asztrológiai elemzést kaptak. A pálmalevél nem asztrológiai elemzés. A nyelvezetében azonban vannak hasonlóságok. Egy-egy pálmalevél fizikailag igen kicsi, általában 6 cm magas és 25-50 cm széles. A levél egyik, vagy mindkét oldala tartalmazza az életutat. Ekkora felületre folyószövegként nem férne rá a teljes írás, ezért a levelek készítése során rövidítéseket és kódokat használtak. Miután megérkeztél hozzánk és Indiában megtalálták a pálmaleveledet, a felolvasás előtt van egy jellemzően 20-60 perces szünet. A felolvasó ilyenkor felkészül a felolvasásra. Lefordítja a levél tartalmát, kifejti a kódokat és rövidítéseket. Az, hogy mennyi időre van szüksége, több mindentől függ.

  • Mennyi idős és milyen állapotú a levél
  • Mennyire van tömörítve és kódolva a rajta szereplő információ
  • Az ősi tamil melyik nyelvjárása szerint és a 14 típusból melyik írásmóddal készült
  • Mennyire mélyen és részletesen szerepel rajta az életút

Hogy hatékony legyen az írás, számos rövidítésnél az asztrológia nyelvezetét használja. Amikor olyat hallasz, hogy szaturnuszi hatás van rajtad az életed bizonyos szakaszán, az egy potenciálisan nehézségeket hozó, lassuló, akadályokat és hátráltató tényezőket emelő periódus. Ami viszont nagyon érdekes, hogy a levelet író Maharishi gyakran olyan más tényezőkkel is kiegészíti ezeket a részleteket, amik egészen elképesztőek. Bár nem minden levélen szerepelnek ilyen mély konkrétumok, igen megdöbbentő és letaglózó élmény időnként átélni, ahogy az élet egy-egy olyan részelete hangzik el a levélről, amit a vendég korábban soha senkinek sem mondott el.

De ez már egy másik írás témája lesz, térjünk vissza az eredeti felvetéshez.

Tehát mindenki kap házi feladatot. Ezeket elvégezve pozitív, gyógyító energiával töltjük fel azokat az energetikai sebeket, hiányosságokat, veszélyt hozó gócpontokat. Így elérhetjük azt, hogy a negatív kevésbé fog hatni, a jó pedig erősebben jelenik majd meg az életünkben. Ha például szerepel a sorsodban egy sérülés megélése, egyáltalán nem mindegy, hogy elvágod a kezed, vagy egy akár halálos kimenetelű szerencsétlenségbe keveredsz bele. A sorsfeladatod alapján elképzelhető, hogy a meg kell tapasztalnod egy sérülést. Azaz az életút csomópontjában ott leszel. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen irányban és mekkora mértékben fogod megkapni. Ha végzed a házi feladatot, megfogadod és alkalmazod a tanácsokat, igyekszel a számodra kijelölt optimális úton haladni, arra számíthatsz, hogy a csomóponthoz elérve a helyzetből kihozható legjobb, számodra leginkább pozitív kimenetet fogod megkapni.

Az úton pedig nem kell egyedül végigmenned. A pálmaleveled információit fogd fel úgy, mint egy használati útmutató saját magadhoz, térképet a saját életutadhoz. Ahhoz pedig, hogy megvalósíthasd, amit szeretnél, tanulj, fejleszd magad, tegyél meg minden tőled telhetőt. Hiszen te is jól tudod, még a levegő sincs ingyen. Lélegezned kell hozzá, hogy bejusson a tüdődbe. Ha nem lélegzel, hiába vesz körül a levegő, nem fogod tudni felhasználni. Tedd meg tehát a szükséges lépéseket. Menj, haladj, fejlődj. És ha kell, kérj segítséget. Sok jó segítő és terapeuta van az országban. Fordulj olyanhoz, aki segít abban, hogy a nagy kép, a térkép részletei kikristályosodjanak. Bontsd le a távlati célt kisebb célokká, azokat pedig akár napi szintű teendőkké.

Használd ki a lehetőséget, élj vele, dolgozz saját magadon. Az ajtóról immár lekerültek a lakatok, nyisd hát ki és menj végig az úton.

Írd fel egy papír tetejére a következő célodat, amit a pálmaleveled útmutatása alapján szeretnél elérni. Az első oszlopba írd össze mindazt, amiről úgy érzed, hogy hátráltat, akadályoz, vagy éppen hegyként tornyosulva próbál eltéríteni a cél elérése során. A második oszlopba írd össze azokat az érzéseket, terveket, pozitívumokat, amiket ennek a megteremtésével kapsz. A harmadik oszlopba pedig azt szedd össze, amit kifejezetten ezért a célért tettél. A negyedikbe pedig azt gyűjtsd össze, amit még meg fogsz tenni érte.

Írd össze ezeket részletesen, gondolkodj rajta és utána pedig valósítsd meg a soron következő feladatot, hogy még egy lépéssel közelebb kerülhess a célodhoz. A megvalósítás nem a leveledet író Maharishi dolga. Ő abban segít téged, hogy rávilágít az utadban rejlő lehetőségekre és támogat abban, hogy a helyes irányba haladj tovább.

img_4081_medium.JPG

Agastya Maharishi szobra a csidambarami templomban

A javaslatom, hogy soha ne úgy fogd fel a pálmaleveledben hallottakat, hogy ezek automatikusan meg fognak történni. Úgy állj hozzá, hogy igen, ez az, most már tisztábban látszik az utam, még többet fogok tenni saját magamért és elég kitartó leszek ahhoz, hogy végig is tudjak menni ezen a szép úton. Ehhez pedig kérem az égiek és az egész Univerzum támogatását.

Szeretettel,
Lukács Zoltán Gábor
Sorslevelek

A bejegyzés trackback címe:

https://sorslevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4012270452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása